MANIFEST DE LA PLATAFORMA DE SUPORT I CONTRA LA REPRESSIÓ EXERCIDA CONTRA AMPARO MOLINA.

Amparo Molina, és una lluitadora incansable pels drets dels treballadors, els drets humans, la llibertat d'expressió, el dret a decidir democràticament el futur social i polític de les societats i els pobles.
En l'actualitat, el seu principal front de reivindicacions, són els drets de les persones Jubilats i Pensionistes, va estar en la fundació del Col·lectiu Yayos Flauta, ha transcendit la seua reivindicació i denúncia pública contra els abusos dels bancs contra els i les pensionistes.
Des del 2018 està patint un turment personal per un procés judicial totalment injust, Amparo va acudir el dia 1 d'octubre del 2017 a la concentració comunicada, en solidaritat amb el poble català que estava sent brutalment agredit per la policia i guàrdia civil, comandades pel govern de llavors de Mariano Rajoy. El matrimoni que acusa Amparo, va acudir de forma provocativa a aquesta concentració com banderes monàrquiques, sense importar-los la tensió que existia en l'opinió pública i al carrer, havent acudit al matí a una manifestació convocada per españa 2000. Amparo sempre ha declarat que, per la seua banda, només hi va haver un intercanvi verbal en la mateixa plaça i en principi no va arribar a més. Al cap de pocs dies dels fets, aquest matrimoni va fer una primera denúncia, denunciant que va ser agredida per un jove amb una cresta, que li va arrancar la bandera i li va lesionar lleument un dit de la mà dreta, a més de patir una trepitjada. Tot apunta, quan el matrimoni identifica Amparo Molina en unes declaracions a la TV, va procedir a denunciar judicialment aquesta, ja que no tenia identificat el jove de la cresta, focalitzant tota la seua ira cap a Amparo.
El conjunt de l'Acusació exercida per l'advocada del matrimoni i la fiscal, ha estat basat en Delicte d'odi, danys físics, morals i materials, sol·licitant 2 anys de presó, i multes quantioses, per a una dona major, a més de tindre declarada pensió mínima per mobilitat reduïda. Amparo ha estat assistida per advocada de forma desinteressada, que ha realitzat una defensa contra vent i marea, tenint en compte la posició totalment polititzada de la part contrària, de la fiscalia i el mateix jutge.
Per part de l'acusació s'ha posat tot l'èmfasi en atribuir a l'acusada una afecció amb l'independentisme, cosa que no és cert, Amparo sempre ha defensat el caràcter solidari i de defensa dels drets humans i per les llibertats d’aquesta concentració.

Les úniques "proves" que s'han presentat han estat, la declaració del matrimoni, la d'un policia nacional i un vídeo inserit a Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=H91Zd4Ri2pA&t=76s


La dona denunciant, el 2020 a la sala del judici, es desdiu de la primera declaració, en relació amb el jove de la cresta, i canvia la seua acusació “assegurant” que l'agressió la va patir per part d'Amparo en "l'assetjament" cap al carrer de la Sang, al costat d'un grup nombrós de persones, que davant del jutge qualifica de “manada de gossos rabiosos, jauria”. Tot apunta, en no tenir el jove identificat, es desdiu de la primera declaració, i focalitza tot el seu “odi” cap a l'única persona que té identificada o siga Amparo, s'atreveix també a declarar, que a aquesta senyora, la té identificada en totes les manifestacions, llavors qui odia a qui?, quan Amparo és la primera vegada que coincideix amb aquest matrimoni, va ser a la concentració del dia 1 d’octubre i no els reconeixeria pel carrer.

Es dona la paradoxa que el policia local, que acompanya o “custòdia” el matrimoni, també l'autor del vídeo, al·leguen al judici que no poden identificar l'acusada al vídeo, l’agent tampoc recorda que en el transcurs s'haguera produït cap agressió.
El Policia Nacional que testifica com a “testimoni”, NO va estar presencialment en els fets, així i tot s'atreveix a assegurar sota jurament que visualitza en el vídeo a Amparo agredint el matrimoni, quan en el mateix, no s'aprecia per cap concepte a cap persona agredint al matrimoni i menys amb les característiques físiques d'Amparo.
Malgrat que el delicte d'odi haja decaigut, estem en uns fets gravíssims, s'ha produït una agressió moral i contra l'equilibri mental d'una persona gran, jubilada, amb deficiència reconeguda de mobilitat, amb uns ingressos precaris, res a veure amb l'estatus social dels denunciants, estar diversos anys amb l'espasa de Dàmocles damunt, una “justícia” sorda, parcial, de caràcter polititzat, un jutge dictant una sentència totalment injusta, sense proves i contradiccions flagrants dels denunciants, un policia mentint sota jurament....., una justícia per a rics, i una injustícia per als pobres o precaris, una sentència condemnatòria prop d'11.000 euros entre multes, indemnitzacions, despeses de la part denunciant, ja se li hi han extret 3696 euros dels seus estalvis i de les ajudes que ha rebut fins al moment.

Aquesta Plataforma vol denunciar que vivim en una situació de repressió “selectiva”, adreçada en primer moment a persones i col·lectius conscienciats en la lluita per les llibertats i una societat més justa, però en la mesura que la consciència de lluita es generalitza, augmenta aquesta repressió sense miraments, destaquem que a Catalunya hi ha més de 4000 encausats, presó, exiliats, multes mil·lenàries, violència i pressió judicial i policial, euroordres surrealistes..... En aquests moments són centenars de persones represaliades en la resta de l’estat, persones que lluiten per la llibertat d'expressió, contra el feixisme i el nazisme, per la lluita contra el patriarcat i les llibertats sexuals, pel dret a Vaga, pel dret a una vivenda digna i contra els desnonaments, pel dret a unes pensions dignes, pel Dret a Decidir, contra el menyspreu i la persecució del Català, pels Lliberats dels cantants, persones que lluiten contra una monarquia corrupta, contra els abusos de la banca, es persegueix al jovent combatiu i s’aliena a la resta..... Tot això com és possible?, en aquest moment social, quan es destapa tota la corrupció d'aquest sistema hereu del franquisme, denunciat per molts des de fa dècades, quan s'exigeix canvis estructurals, són els aparells del règim del 78, els que ressorgeixen, és la cúpula judicial, els aparells de l'estat, que majoritàriament responen a una ideologia neofranquista, que és bel·ligerant amb la resistència política i democràtica, tèbia amb el feixisme, els intolerants...., que empra una policia en gran part polititzada i patriòtica, protegeix els partits polítics corruptes, d'ideologia d'extrema dreta, i també clarament feixistes. Aquestes cúpules judicials no tenen mirament a utilitzar sentències aberrants, amb farses judicials, s’ignora la presumpció d’innocència, es vulneren els drets humans, donant per vàlides proves falses, un llarg, etc., utilitzant de forma ideològica la nomenada Llei Mordassa.

El Govern central a pesar de “ser el més progressista de la història recent”, està incomplint la seua promesa electoral de derogar la “llei Mordassa”, així com modificar el codi penal en positiu, eliminar els delictes de rebel·lió i sedició com a elements arcaics.
És necessari amb caràcter d'urgència que el ministre de Justícia aprove immediatament la sol·licitud d'indult en favor d’Amparo Molina i la devolució de les quantitats embargades. Recorrerem, donarem a conéixer aquest atropellament judicial a organismes socials en defensa dels drets humans, allà on puguem, a estaments judicials en l'àmbit local, estatal, internacional.

-JUSTÍCIA PER AMPARO, DEROGACIÓ DE LA LLEI MORDASSA, REFORMA DEL CODI PENAL
-PER LA PROTECCIÓ DE LES CLASSES MÉS DESPROTEGIDES.

València, 15 març 2022

PLATAFORMA SOLIDARITAT AMPARO MOLINA

solidaritat.amparomolina.vlc@gmail.com,

:https://solidaritatamparomolina.blogspot.com/

-Compte corrent suport econòmic:
CAIXA POPULAR Solidaritat Amparo Molina ES06 3159 0066 9428 1829 0229

Col.lectius que  donen suport:
ALERTA SOLIDÀRIA; SOLIDARITAT I REPÚBLICA PAÍS VALENCIÀ ;  CA REVOLTA; INTERSINDICAL; PLATAFORMA PEL DRET A DECIDIR DEL PV.; COORDINADORA CIUTAT VELLA; ASS. PER LA DEFENSA DE DRETS I LLIBERTATS.PV; REACCIONA; SILLAS CONTRA EL HAMBRE; CIRCULO PATERNA; FAMILIARS DE LA FOSA 128 PATERNA. FAMILIARS DE LA FOSA 115 PATERNA, ESTRELA ROJA DE BENIMACLET, ASSEMBLEA DE VEÏNS DE BENIMACLET, PARQUE CENTRAL SIN ESPECULACIÓN, , PAH PATERNA, COL·LECTIU PER A LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA DEMOCRÀTICA DE CALLOSA D’EN SARRIÀ, SINDICAT LA COS, PLATAFORMA DE SUPORT A LA QUERELLA ARGENTINA, CERCLE PODEM MISLATA, CERCLE PODEM BETERA, ASSOCIACIÓ PER LA NOVA REPÚBLICA- BÉTERA,  ACCIÓ CRÍTIKA.

 

 

Entrades populars d'aquest blog